Granola



Ingredienser:

Mandler
Solsikkekerner
Græskarkerner
Hørfrø
Sesamfrø
Hampefrø
Havregryn
Akaciehonning
Evt. kanel, kardemomme peanutbutter, tahin el. anden smagsgiver
Evt. rosiner

Sådan gør du:

Tænd pande på middel varme og lad ca. 2 spsk. honning smelte.

Start med de største nødder/kerner som skal have længst tid - i dette tilfælde mandler, græskarkerner og solsikkekerner. Lad dem blive gyldne inden de små kerner og havregryn tilsættes. 

Tilsæt evt. lidt mere honning undervejs. Man kan også tilføje en skefuld peanutbutter og vende godt rundt i blanding så den bliver let dækket af peanutbutter. Det giver en dejlig, let saltet smag. Man kan også bruge kanel eller kardemomme, som giver en dejlig varme. 

Når det hele er gyldent og sprødt hældes blanding ud på en bradepande beklædt med bagepapir til afkøling. Rør evt. rosiner i og lad din granola køle inden den hældes på glas.


Kommentarer